PF 2023

  • Aktuality 2022

Milí filmaři a příznivci filmu.Přejeme Vám krásné Vánoce a ať je váš rok 2023 šťastný a plný toho správného světla??

Točí se 2. řada doku-seriálu ve Zlínském kraji

  • Aktuality 2022

Dalším z projektů, které byly podpořeny Zlínským krajem z Programu na podporu audiovizuální tvorby v roce 2022 je i dokumentární seriál s názvem Bohatství ukryté v tradici.

V Kunovicích natáčel štáb z Rakouska

  • Aktuality 2022

14. listopadu v Leteckém muzeu v Kunovicích, ve spolupráci se Zlín Film Office proběhlo další natáčení.

Tentokrát šlo dokonce o zahraniční štáb. Rakouská produkční společnost Kaiserschnitt Film zde natáčela scénu do své reklamy

1. Zlínský filmový víkend

  • Aktuality 2022

Ateliéry ožijí již od pátku programem 1. Zlínského filmového víkendu. Nebude chybět ani filmová party.

Génius Valašska se dočkal premiéry ve Zlíně

  • Aktuality 2022

Jak jsme vás již informovali, projekt s původním pracovním názvem Edison ze Vsetína byl dokončen. Nyní se bude prezentovat pod názvem Génius Valašska.

Tento projekt byl podpořen Zlínským krajem z Programu na podporu audiovizuální tvorby ve Zlínském kraji.  

Máme pro vás tedy pozvánku na slavnostní uvedení celovečerního filmu Génius Valašska. Udělejte si ve středu 2.11. od 18:00 čas a přijďte se podívat do auly FAME ve Zlíně.

 

Filmová burza je opět tady

  • Aktuality 2022

I letošní podzim Vám na našich sociálních sítích představíme filmaře z různých oborů. 

Zlínská architektura opět v hledáčku filmařů.

  • Aktuality 2022

Zlínská architektura je výjimečná a filmaře láká stále. Na konci srpna proto Zlín navštívil štáb České televize Ostrava. Natáčeli dokument s pracovním názvem "Zlín, prototyp zahradního města". Na jeho uvedení v České televizi se můžeme těšit v průběhu roku 2023. A jaké stavby uvidíme? Třeba vilu Dominika Čipery, Zdeňka Lišky, Zikmundovu vilu nebo J. A. Bati a další zlínskou obdivuhodnou architekturu.

Hlásíme, že workshop Inovací je kapacitně naplněn.

  • Aktuality 2022

Jak jsme již avizovali, Regionální filmový fond a zlínská filmová kancelář Zlín Film Office chystá, za podpory Státního fondu kinematografie, cyklus školení pro filmaře s pracovním názvem Inovace služeb štábových profesí na Moravě.

Město Zlín poskytne dotace z Filmového fondu

  • Aktuality 2022

Město Zlín vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí dotací z Filmového fondu statutárního města Zlína na vytvoření první verze scénáře.

Filmaři, zveme vás na nový vzdělávací program s názvem Inovace služeb štábových profesí

  • Aktuality 2022

Regionální filmový fond a zlínská filmová kancelář Zlín Film Office chystá, za podpory Státního fondu kinematografie, cyklus školení pro filmaře s pracovním názvem Inovace služeb štábových profesí na Moravě. Bude se jednat o dvouletý program. V každém roce, v jeho druhé polovině, proběhne 6 odpoledních školení / kurzů, které budou vedeny profesionály ve svém oboru. 

Location Tour 2022 ve Zlínském kraji úspěšně za námi

  • Aktuality 2022

Ve dnech 26. 4. a 27. 4. proběhla Location Tour ve spolupráci s Czech Film Commission a filmovou kanceláří Olomouckého kraje. Filmoví profesionálové ve složení producent, fotograf, lokační manažer, filmový architekt, režisér či kameraman a zástupci Czech Film Commission za námi vyrazili z Prahy v brzkých ranních hodinách.

Na festivalovém Chodníku slávy ve Zlíně zazáří dvě nové hvězdy

  • Aktuality 2022

Tradiční součást doprovodných aktivit Zlín Film Festivalu - Chodník slávy před Velkým kinem – je letos naplánovaný ve festivalovém programu 62. ročníku na úterý 31. května. Svoji hvězdu přijedou do Zlína odhalit herečka Barbora Seidlová a herec Jan Šťastný. Filmový festival se uskuteční od 26. května do 1. června 2022.

Pozvánka na Location Tour

  • Aktuality 2022

Zlín Film Office zve srdečně všechny filmaře na dubnovou Location Tour po Olomouckém a Zlínském kraji. Bude se konat ve spolupráci s Filmovou kanceláří Olomouckého kraje a Czech Film Commission, odd. Státního fondu kinematografie. Partnerem je Správa Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži. 

Salon filmových klapek letos oslaví již 25 let své existence

  • Aktuality 2022

Umělecky ztvárněné filmové klapky jsou jedním ze symbolů spojených se Zlín Film Festivalem. Jaké klapky za předchozích 24 ročníků Salonu filmových klapek namalovali Adolf Born, Jaroslav Němeček, Kateřina Miler, Kristián Kodet, Iva Hüttnerová a desítky dalších známých výtvarníků? Retrospektivní výstavu představuje luhačovická Galerie Elektra od 2. do 28. února 2022.

  • 1
  • 2

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás