Mladí filmaři hledají ve Zlíně lokace pro natáčení. Pomůžete?

  • Aktuality 2017

Studenti z Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně – Ateliéru audiovizuální tvorby, chystají svůj závěrečný filmový projekt pod názvem ‚Cornelia‘. K jeho natočení hledají vhodné lokace. Film má vznikout ve Zlíně. Také proto se mladí filmaři obrací přímo na obyvatele Zlína a jeho blízkého okolí s prosbou o tipy na níže uvedená místa.

Stručně o filmu

Děj: Film Cornelia mixující žánr krimi a thrilleru popisuje jeden den mladého poručíka Adama Tománka, který vyšetřuje případ podvodného převedení krachující firmy Cornelia na bílého koně. Tománek pojme podezření, že dívka Monika, se kterou se předešlé noci v opilosti vyspal, má s celým případem pravděpodobně hodně společného. Aby se o jeho prohřešku nedozvěděl kolega a tchán, a díky němu i Tománkova manželka, pustí se policista do pátrání na vlastní pěst. Vše zajde tak daleko, že se Tománek rozhodne s Monikou dohodnout. Stane se ale svědkem žárlivého výstupu původního majitele Cornelie, Bočana, na jehož konci zůstane na zemi ležet mrtvá Monika. Až poté Tománek zjistí, jak moc se nechal unést strachem před prozrazením. Všechny „důkazy“ se totiž ukážou jako liché a Tománkovi dojde, že může, byť nepřímo, za Moničinu smrt...

Předpokládaný termín natáčení: 15. 2. – 28. 2. 2018


Počet natáčecích dnů: 10

Herecké obsazení: hlavní postavy – Dominik Teleky (Husa na Provázku) a Jan Grygar (Národní divadlo Brno, známý zejména ze seriálu Četnické humoresky). Do vedlejších rolí budou obsazeni herci z Městského divadla Zlín a Slováckého divadla (Uherské Hradiště).

Film získal podporu Nadačního fondu FILMTALENT Zlín.

Hledaná místa k natáčení

Studenti budou vděční za (nejlépe bezúplatné) poskytnutí následujících prostor (přiložené fotografie jsou pouze ilustrační). Samozřejmostí bude poděkování majitelům v závěrečných titulcích a možnost nahlédnout do procesu natáčení.

Své tipy můžete posílat do 30. 11., a to přímo produkční štábu: Anna Jelínková (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

1. Baťovský domek s výhledem na Zlín

  • hlavní hrdina vyjde ze dveří bytu a po pár krocích má noční Zlín jako na dlani (např. oblast Lesního hřbitova)
  • délka natáčení:  1/2 dne (podvečer a noc)
1-Batovske-domkyvyhled-na-Zlin
1-Batovske-domkyvyhled-na-Zlin2


2. Luxusněji zařízení ložnice

  • prostornější pokoj s oknem; stylová postel
  • délka natáčení: 1/2 dne (podvečer a noc)
2-Loznice
2-Lozniceprostornejsi
2-Lozniceprostornejsi2


3. Byt

  • v panelovém nebo rodinném domě se starším vybavením (jedná se zejména o ložnici, koupelnu a chodbu) – ev. koupelna zvlášť (v jiném bytě)
  • délka natáčení:  byt 1/2 dne, koupelna 1/2 dne
3-Byt---KoupelnaPanelak
3-Byt---Loznice
3-Byt---Loznicepanelak2
3-Byt---Loznicepanelak3
3-Byt---koupelna


4. Kriminálka (kancelář a chodba)

  • vybavení kombinace z let 1990/2000. Ne bílé stěny, ale např. zažloutlé nebo šedé. Okna nejlépe s otočnými roletami na provázek
  • délka natáčení: 1 den
4-Kriminalka---Chodbanemusi-byt-zluta
4-Kriminalka---Chodbanemusi-byt-zluta2
4-Kriminalka---kancelar-2


5. Fitness centrum s recepcí

  • nejlépe se zrcadlem/zrcadly u baru
  • délka natáčení: 3/4 dne
5-Fitnessbar
5-Fitnessbar2


Své tipy můžete posílat do 10. 1. 2018, a to přímo produkční štábu: Anna Jelínková (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Zpět na ZLÍN FILM





Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás