Do Zlína zavítají filmaři. Ve městě a okolí budou natáčet celovečerní film.

  • Aktuality 2017

Město Zlín bude od tohoto pátku žít natáčením celovečerního filmu. Jako hlavní exteriérovou lokaci si ho totiž vybral štáb pracující na snímku ‚Úsměvy smutných mužů‘. Filmaři se podívají do továrního a sportovního areálu, radnice i filmových ateliérů na Kudlově. Mimo Zlín štáb zavítá do Slušovic, Kostelce a Ratiboře. Ve Zlínském kraji se filmaři zdrží celkem tři dny.

Představení filmu na tiskové konferenci v Praze | Foto: ZLÍN FILM OFFICE

Komedie ‚Úsměvy smutných mužů‘ vzniká na motivy stejnojmenné knihy Josefa Formánka. Jeho zápisky z protialkoholní léčebny se po vydání staly bestsellerem a také inspirací pro režiséra Dana Svátka, který podle knihy připravil scénář. "Když jsem četl rukopis, cítil jsem v něm ohromný filmový potenciál, takže od počátku bylo jasné, že se pokusíme film natočit," říká Svátek.

V hlavní roli se představí David Švehlík. Objeví se však také Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Simona Babčáková nebo Jaroslav Ples. Na výrobě filmu se koprodukčně podílí také partneři ze Zlínského kraje: produkční společnost IS produkce, statutární město Zlín a Filmový uzel Zlín. Na přípravách natáčení dále spolupracuje filmová kancelář ZLÍN FILM OFFICE.

"S Danem Svátkem a IS Produkcí jsme řešili například výběr vhodných lokací nebo oslovení veřejnosti s nabídkou komparzních rolí. Aktuálně se zapojujeme do příprav novinářského dne, který proběhne v rámci natáčení jedné ze scén na zlínské radnici," popisuje Magdaléna Hladká, výkonná ředitelka ZLÍN FILM OFFICE.

Premiéra filmu je plánovaná na jaro 2018. Koproducent filmu Martin Gazda (IS Produkce) však zatím nechce prozrazovat konkrétní datum. "Vzhledem k tomu, že výsledkem naší práce bude ‚zlínský film‘, premiéra bude probíhat právě ve Zlíně. Je možné, že uspořádáme autogramiádu nebo besedu s tvůrci filmu také v rámci zlínského filmového festivalu, na kterém vlastně padla i první klapka," uzavírá Gazda.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás