• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2017
  • Rakouská televize ORF natáčela ve Zlínském kraji záběry do pořadu Der Geschmack Europas

Rakouská televize ORF natáčela ve Zlínském kraji záběry do pořadu Der Geschmack Europas

  • Aktuality 2017

Rakouská televize ORF natáčela ve Zlínském kraji záběry do pořadu Der Geschmack Europas (Chuť Evropy). Pořad, resp. díl věnovaný Moravě, bude odvysílán na počátku listopadu tohoto roku.

ORF-2017-Kromeriz-001
ORF-2017-Kromeriz
ORF-2017-VMPRonov-001
ORF-2017-VMPRonov-006
ORF-2017-VMPRonov-007

Natáčení rakouské televize ORF, pořad Chutě Evropy, Der Geschmack Europas. Lokace: Modrá, Vizovice, Rožnov pod Radhoštěm, Kroměříž | Foto Zdeněk Urbanovský.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy po konzultaci se Zlín Film Office a zejména se Zahraničním zastoupením CzechTourism ve Vídni připravila v součinnosti s partnery v regionu podmínky pro dvoudenní práci pětičlenného televizního štábu.

Filmaři na Východní Moravě sledovali využití švestky (povidla, sušení, slivovice, koláče …) v regionální gastronomii. Chutě Východní Moravy pak doplnila polévka kyselice, valašský vdolek (tentokrát s náplní ze švestkových povidel) a kachna pečená s jablky.

Natáčelo se v Modré u Velehradu, ve Vizovicích (jak ve firmě R. Jelínek, tak v jejích švestkových sadech), ve Valašské Dědině v Rožnově pod Radhoštěm. V Archeoskanzenu Modrá byly pořízeny záběry sušení švestek a ukázána „slivovicová“ stezka v Centru Slováckých Tradic.

Vizovice v době Trnkobraní předvedly „košt slivovice“, pěstitelskou palírnu, švestkové sady, kde postupně dozrávají různé odrůdy švestek. Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm bylo před zraky televizního štábu připraveno „sváteční menu“: valašská kyselice, valašský vdolek, pečená kachna.

Prostor dostalo také město Kroměříž, a sice v souvislosti s jedním z dílů, který bude věnován roku 1848, kdy v Kroměříži zasedal Říšský sněm. Byly pořízeny záběry z Arcibiskupských sklepů, z nádvoří i věže Arcibiskupského zámku.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás