• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2017
  • Zlínské produkční studio řeší ‚Slizký případ‘. Výsledkem bude celovečerní animovaný film

Zlínské produkční studio řeší ‚Slizký případ‘. Výsledkem bude celovečerní animovaný film

  • Aktuality 2017

Zlínské produkční studio Kouzelná animace, s. r. o. realizuje v těchto dnech transmediální projekt pod názvem ‚Slizký případ‘. Jeho součástí je mimo jiné vznik stejnojmenného celovečerního animovaného filmu. Režisér Petr Babinec jeho prostřednictvím zavede diváky do českého lesa. Tamější obyvatelé z říše zvířat zde žijí v symbióze s nadpřirozenými bytostmi až do chvíle, kdy se za podivných okolností začnou ztrácet jejich věci. Krádeže se stupňují, a proto je potřeba rychle jednat.

59bb95792eba7
59bb9579dafa3
Slizkypripadaudiokniha003


Ve zvukovém studiu FMK UTB ve Zlíně proběhlo v těchto dnech natáčení audioknihy ‚Slizký případ‘ | Zdroj: Libor Nemeškal, Kouzelná animace, s. r. o.

„Usedlí obyvatelé lesa jsou neočekávaně vrženi do nepřirozených situací, na které jim jejich vlastnosti nestačí. Musí je proto začít řešit po svém," popisuje děj chystaného snímku režisér Petr Babinec.

"Nezaujatý pohled zahraničního detektiva pak zachytí příběh plný českých zvláštností, nečekaného dobrodružství, podivného přátelství a (ne)pochopení. Odkazuje se na české reálie a mytická stvoření, tak na současný humor v animovaných seriálech tipu  Adventure Time nebo Over The Garden Wall,“ dodává Babinec.

Detektivní příběh plný dobrodružství, přátelství a pochopení bude určený všem věkovým skupinám. Kromě detektivní zápletky je provázán i komickými situacemi, které snímek předurčují k zařazení do kategorie zábavných rodinných filmů.

Do řešení projektu Slizký případ ale nespadá pouze výroba animovaného snímku. Plánované je totiž také vydání audioknihy, dětské knihy, komiksového zpracování vedlejších dějových linií příběhu či mobilní hry na motivy filmu.

Audiokniha byla právě v těchto dnech namlouvána Pavlem Vackem, hercem Městského divadla Zlín, ve zvukovém studiu Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Její uvedení je naplánovano na prosinec letošního roku. Zájemci si budou moci výsledek poslechnout prostřednictvím rozhlasu, internetu nebo CD, které bude přiloženo k tištěné knize.

Cílem celého projektu je dle kreativního producenta Libora Nemeškala snaha o rozvoj reigonální filmové výroby ve Zlínském kraji. "Současně se jedná o pokus vytvořit mezinárodní koprodukční síť animačních studií včetně funkčního pracovního workflow podle moderních výrobních standardů, které by byly aplikovatelné i na budoucí projekty," uzavírá Nemeškal.

Základní štáb animovaného filmu‚Slizský případ‘:

Námět: Petr Babinec, Martin Kukal, Adéla Kovářová
Autorka knihy: Jana Janíková
Režie: Petr Babinec
Výtvarník: Eliška Chytková
Vedoucí vývoje: Libor Nemeškal
Partneři projektu: České filmové centrum, Zlín Film Festival, ZLÍN FILM OFFICE, Raindog Studios
Koproducenti: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Nakladatelství Verzone
Producent: Kouzelná animace, s.r. o.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás